Dubbel genieten.....koken met whisky !
Benriach gerookte makreel paté
fingerfoodrecept voor 6 personen
350 gr gerookte makreel
25 cc witte wijn azijn
30 cc Benriach Dark Rum wood 15 jaar
Snufje cayenne peper
Alles in de blender tot het een paté structuur heeft.
Late koelen en serveren in kleine bakjes met toast
Romige garnalen met Talisker
Fingerfood recept voor 6 personen
25 gr boter
Gesnipperd sjalotje
400 gr grote garnalen
50 cc Talisker whiksy
150 cc kookroom
Theelepel bieslook
Zout en vers gemalen peper
50 gr verbrokkelde cheddar kaas
Fruit het gesnipperde sjalotje in de boter
Voeg de garnalen toe en maak ze warm
Voeg de whisky toe, breng het aan de kook en neem het dan van het vuur af
Voeg de kookroom toe
Verwarm alles opnieuw maar laat het niet koken
Roer de gesnipperde bieslook er door
Verdeel het over stenen schaaltjes
Strooi er de verbrokkelde kaas over en zet het onder de grill tot de kaas gesmolten is
Serveren met geroosterd wit brood of toast
I